Vul onderstaand formulier in en vergelijk gratis en vrijblijvend de prijzen en diensten van de beste ziekenfondsen in België.

Met deze aanvraag gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen.

Ziekenfondsen vergelijken in België

Weet u niet welke ziekenfonds het best bij u past? Met onze vergelijkingsdienst kunt u gratis en vrijblijvend offertes van de beste ziekenfondsen van het land vergelijken. Ontvang aanbiedingen op maat van uw budget en situatie.

Elke maand vergelijken meer dan 25.000 Belgen prijzen dankzij Mijn-Offertes!

Vrijblijvende OFFERTES op maat

Waarom onze ziekenfondsvergelijker gebruiken?

Het aanbod van de verschillende mutualiteiten loopt enorm uiteen, zowel wat de kosten als wat de diensten, uitkeringen en vergoedingen betreft. Deze kosten variëren zelfs naargelang van waar u woont en uw gezinssituatie.

De keuze van uw ziekenfonds wordt dus bepaald door verschillende factoren die moeilijk te begrijpen zijn. Het vergelijken van alle ziekenfondsen is dan ook zeer omslachtig en tijdrovend.

Onze ziekenfondsvergelijker brengt u in contact met de beste ziekenfondsen in België en de bijhorende kosten. Dankzij onze vergelijker kunt u gemakkelijker op onderzoek uitgaan en sneller de ideale mutualiteit voor jouw specifieke situatie vinden.

Veel gestelde vragen over ziekenfondsen in België

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over onze online vergelijkingstool? Vertel ons over uw specifieke situatie en onze medewerkers zullen u zo snel mogelijk helpen.

Copyright 2023 Mijn-Offertes.be - Alle rechten voorbehouden.

Wat is een ziekenfonds?

Een ziekenfonds – ook wel mutualiteit of ziekenkas genoemd – is een zorgverzekering die een brede waaier aan ziektekosten gedeeltelijk of volledig terugbetaalt. Dit is de zogenoemde sociale zekerheid.

Vind het ideale ziekenfonds ➤

Alle inwoners in België zijn verplicht om een zorgverzekering te nemen en moeten zich bijgevolg aansluiten bij een erkend ziekenfonds (of bij de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering). Je bent verplicht je aan te sluiten bij een mutualiteit als:

  • Je studeert in het jaar dat je 26 wordt
  • Je als bediende, zelfstandige of arbeider werkt
  • Je een werkloosheidsuitkering krijgt.

Vergelijk hier de beste ziekenfondsen ➤

Wie moet zich aansluiten bij een ziekenfonds?

Wat kost een ziekenfonds?

Elk ziekenfonds is verplicht de zorgverzekering te verzorgen voor zijn leden, maar biedt daarnaast een reeks aanvullende diensten aanZiekenfondsen financieren hun aanvullende diensten met een jaarlijks lidgeld, de ziekenfondsbijdrage. Deze bijdrage schommelt rond de 90 euro per jaar.

Het ziekenfonds bepaalt zelf hoe hoog het lidgeld is en welke voordelen en diensten het aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan geboortevoordelen, goedkope jeugdvakanties, (gedeeltelijke) terugbetaling van lenzen…

Vind het ideale ziekenfonds voor jouw situatie ➤ 

Hoe sluit ik me bij een (ander) ziekenfonds aan?

Aansluiten bij een ander ziekenfonds is niet heel moeilijk. Ten eerste is het helemaal gratis. Je hoeft enkel contact op te nemen met het nieuwe ziekenfonds waarbij je wil aansluiten. Daarna doet je nieuwe mutualiteit de rest. Ze doen de nodige inspanningen om je dossier over te nemen.

Er zijn jaarlijks 4 momenten waarop je van mutualiteit kan veranderen (bij het begin van elk trimester).

Vind het ziekenfonds met de meeste voordelen aan de laagste prijs ➤