LAADPAAL THUIS OF OP KANTOOR?

Vind de juiste laadpaal voor uw wagen

Heeft u een elektrische of hybride auto? Dan wilt u die ook thuis kunnen opladen. Het is niet alleen goedkoper dan bij een openbare laadpaal, maar ook efficiënter en praktischer.

Ontvang gratis offertes

Hoe werkt het?

U BESLIST!

U kiest zelf of u tekent of niet. Offertes aanvragen is volledig gratis en vrijblijvend.

Klinkt goed, ik doe mee!

U KRIJGT GRATIS OFFERTES

Onze laadpaalspecialisten nemen zelf contact op en werken een gratis offerte uit!

U DOET MEE

Een verstandige keuze! Door verschillende offertes van lokale specialisten te vergelijken bespaart u tot 30% op de eindfactuur!

Laadpalen: voordelen

Fiscale voordelen voor laadpalen

Op de aankoop van een laadpaal thuis betaalt u vandaag slechts 6% btw i.p.v. de normale 21%. Dat maakt een eigen oplaadpunt een pak goedkoper. Er zijn wel enkele voorwaarden:

Verlaagd btw-tarief

Voor bedrijven: 100% fiscaal aftrekbaar

Een laadpaal is vrijwel onmisbaar wanneer u een elektrische auto bezit, zeker als het om bedrijfswagens gaat die uw gebruikers dagelijks gebruiken. Daarom is zowel de aankoop als de installatie van een laadpaal 100% aftrekbaar voor ondernemingen. 

Geniet van de voordelen!

Deelnameformulier

* Deze velden zijn verplicht. Alle gegevens zijn vertrouwelijk en worden behandeld in overeenstemming met de Europese wetgeving inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Lees meer in ons privacybeleid. 

VorigeVolgende

Vraag uw gratis offertes aan

Ja, ik wens gratis en vrijblijvend offertes voor een laadpaal te ontvangen en prijzen te vergelijken.

Maar hoe kiest u de juiste laadpaal aan de laagste prijs? Onze laadpaal specialisten geven persoonlijk advies en helpen u de juiste keuze te maken. Interesse? Vraag nu gratis offertes voor een laadpaal aan en vergelijk!

Vind de juiste laadpaal
voor uw auto

Ja, ik wens gratis en vrijblijvend offertes van laadpaal installateurs uit mijn buurt te vergelijken.

Vraag gratis offertes aan

Laadpalen: prijs & terugverdientijd

Laadpaal bij u thuis

Een eigen laadpaal: handig en goedkoper!

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal?

Behalve dat u hiermee extra kosten bespaart, is een thuislaadstation ook handig, want er is altijd een stopcontact beschikbaar. U hoeft dus niet te wachten tot er een vrij is.

Een gewoon stopcontact thuis is geen optie. Niet alleen loopt u het risico dat de stoppen doorslaan; ook gaat het laden van uw auto tergend langzaam. Voor de aanschaf van een laadpaal op eigen terrein heeft u overigens geen vergunning nodig. 

Wat kost een laadpaal?

De prijzen van laadstations lopen enorm uiteen, van grofweg tussen de 500 en 1.200 euro. Hoeveel u kwijt bent, hangt af van het merk en het type.  Kiest u bijvoorbeeld voor een laadpaal of een laadstation aan de muur? Of koopt u een ‘gewone’ laadpaal of een slimme lader, die het laden afstemt met het overige stroomverbruik?

Inclusief de installatiekosten rekent u best op een budget van 600 tot 2.000 euro om een eigen laadpaal kunt afschaffen.

Wat is de terugverdientijd?

Vergelijkt u de kosten met een benzinewagen, dan heeft u een laadpaal meestal al in één tot drie jaar terugverdiend. We gaan dan uit van de vergelijking tussen een benzinewagen en een elektrische auto die gemiddeld 15.000 kilometer per jaar rijden.

Vergelijkt u het met de kosten voor een openbaar laadpunt, dan bedraagt de terugverdientijd vijf tot tien jaar. Daar tegenover staat natuurlijk ook het gemak van uw elektrische wagen thuis op te laden. 

Hoe lang duurt het opladen?

Hoelang het duurt voor de accu is opgeladen, hangt af van de accu. Voor een volledig elektrische auto moet u rekenen op gemiddeld één tot vier uur met een laadstation. Met een snellaadstation laadt uw wagen razendsnel (20-30 minuten) tot 80% van de accu op. 

Vraag gratis adviesVergelijk prijzen

Een laadpaal verdient u snel terug, maar het blijft natuurlijk een investering. Gelukkig helpt de overheid een handje om een eigen laadpaal toegankelijk te maken:

Laadpaal vs diesel / benzine

Elektrisch rijden is veel goedkoper dan diesel of benzine. Als u de elektriciteitskost van het opladen uitrekent, kost elektrisch rijden gemiddeld zo'n € 3,8 tot € 4,6 per 100 km

Als u op jaarbasis 15.000 kilometer rijdt aan een verbruik van gemiddeld 20 kilowattuur (kWh) per 100 kilometer, dan kost u dat in totaal zo’n € 750. Ter vergelijking: voor diesel betaalt u € 1.100 per jaar en met benzine bent u meer dan € 1.200 kwijt bent. Een verschil tot wel 450 euro per jaar!

Maar er is ook een verschil tussen een eigen en een openbaar laadpunt. Uw wagen opladen aan een openbaar laadpunt is snel € 400 duurder. Reden te meer om een laadpaal thuis te installeren.

Uw woning is ouder dan 10 jaar.

De laadpaal wordt aan de wand van het huis gehangen. Een laadpaal los van de woning is immers geen onderdeel van het huis.

De installatie van de laadpaal moet gebeuren door een erkende specialist.

De laadpaal wordt volledig en direct aan de eindgebruiker gefactureerd.

Copyright 2021 Mijn-Offertes.be, powered by Bobex.be

Privacybeleid  |  Gegevensbescherming (GDPR)

Belastingsvermindering

Wie in 2022 een slimme laadpaal laat plaatsen, heeft recht op een belastingvermindering van maar liefst 45%. Voorwaarde is wel dat de laadpaal voorzien wordt van groene stroom (via een groene elektriciteitsleverancier of eigen zonnepanelen).